Meubel verbindingen op maat - Cutom Made

Verspanen / CNC Draaiwerk

U vraagt – wij draaien

Rigo Metaal BV is een producent van CNC Draaiwerk. Wij hebben een eigen draaierij waarin wij op verschillende manieren materialen verspanen in opdracht van u als klant. Wij produceren CNC Draaiwerk voor klanten in verschillende sectoren. 

Of u nu al een tekening heeft van uw gewenste product, of dat u nog in de ontwikkel fase zit wij denken graag met u mee. Door onze kennis van verspaning komen we samen tot een goed eindproduct wat goed te produceren is en voldoet aan uw wensen en eisen.

Wij onderscheiden ons van anderen door korte lijnen binnen ons bedrijf. De kennis van materialen machines, technieken en planning is bij iedereen in ons team bekend. Hierdoor zijn wij in staat om te leveren wat wij met u afspreken.

CNC Draaiwerk verspanen

CNC draaiwerk voor speciaal kunststof onderdeel. Geproduceerd volgens de wensen van de klant.

Levertijden

OPpervlakte behandeling

Materialen

Machinepark

Wat is CNC Draaiwerk

CNC draaiwerk staat voor Computer Numerical Control draaiwerk. Het is een proces waarbij geautomatiseerde machines CNC draaibanken, worden gebruikt om nauwkeurige en complexe onderdelen uit metaal te produceren. Op een CNC-draaibank kunnen verschillende bewerkingsmethoden nworden toegepast, waaronder frezen, draaien, boren en tappen.

Wat zijn de voordelen van CNC Draaiwerk

 • Nauwkeurig: Wij leveren CNC draaiwerk met geautomatiseerde machines die ongeëvenaarde precisie bieden. Dit resulteert in strakke toleranties en fijne details in de geproduceerde onderdelen. Wij hanteren een standaard tolerantie van +/- 0.1 mm voor andere toleranties neem contact met ons op!
 • Efficiëntie: Onze CNC draaimachines werken volgens vooraf geprogrammeerde instructies, waardoor ze snel en efficiënt kunnen werken. Dit vermindert de productietijd en minimaliseert menselijke fouten.
 • Veelzijdigheid: Onze CNC draaimachines kunnen verschillende materialen bewerken, zoals staal, aluminium, messing en kunststoffen. We kunnen diverse vormen en profielen creëren, zoals schroefdraad, boringen, groeven en afgeschuinde randen.
 • Reproduceerbaarheid: Met CNC draaiwerk kunnen we identieke onderdelen op grote schaal produceren met consistente kwaliteit. Onze machines kunnen eenvoudig worden hergeprogrammeerd om dezelfde onderdelen opnieuw te produceren.
 • Complexiteit: Onze CNC draaimachines zijn in staat om complexe geometrieën en onderdelen met meerdere bewerkingen te produceren.
 • Automatisering: Onze CNC draaimachines zijn geautomatiseerd en kunnen continu werken zonder menselijke tussenkomst. Dit verhoogt de productiecapaciteit en optimaliseert de efficiëntie.
 • Kwaliteit en consistentie: Wij garanderen consistent hoogwaardige resultaten met ons CNC draaiwerk. De precisie en kwaliteit van de onderdelen zijn van het hoogste niveau, wat essentieel is voor sectoren waar betrouwbaarheid en nauwkeurigheid cruciaal zijn.
 • Snelle omsteltijden: Dankzij de programmeerbaarheid van onze CNC draaimachines kunnen we de instellingen en gereedschappen snel aanpassen voor verschillende productiebehoeften, waardoor de omsteltijden worden verkort.
 • Veiligheid: Onze geautomatiseerde CNC draaimachines minimaliseren het risico op letsel door menselijke fouten. Ze zijn goed beveiligd en voldoen aan alle veiligheidsnormen.
 • Schaalbaarheid: Ons CNC draaiwerk is schaalbaar en kan worden aangepast aan uw groeiende behoeften. Of het nu gaat om kleine of grote productieserie’s, wij kunnen aan uw vereisten voldoen.
 • Duurzaamheid. Onze producten gaan lang mee en het rest materiaal van metaal is recyclebaar.

Met ons CNC draaiwerk geniet u van aanzienlijke voordelen in metaalbewerking. Wij bieden efficiëntie, precisie en veelzijdigheid in uw productieprocessen.

CNC Draaiwerk

Welke bewerkingen kan je uitvoeren op een CNC Draaibank

Met onze CNC draaibanken kunt u een breed scala aan bewerkingen uitvoeren, waardoor wij voor u in een bewerkingscyclus een compleet product maken.

Diverse bewerkingen mogelijk op onze CNC draaibanken zijn onder andere:

 • Draaien Op een CNC Draaibank roteert het uitgangsmateriaal, door met verschillende beitels het materiaal te verspanen kan zowel de buitenvorm als de binnen vorm worden gecreëerd.  Dit omvat cilindrische bewerkingen zoals draaien, afschuinen, vlakken en groeven.
 • Boren Met onze CNC draaibanken kunnen wij nauwkeurige boorgaten maken in verschillende diameters en dieptes. Dit is vooral handig bij het creëren van gaten voor bevestigingsmiddelen of het plaatsen van assen en pennen. Het boren van gaten kan zowel in de lengte richting van het product (door de staf te laten draaien met een
 • Schroefdraad snijden en tappen. Onze CNC draaibanken zijn uitgerust met speciale gereedschappen om inwendige en uitwendige schroefdraden te maken. Dit maakt het mogelijk om draadverbindingen te creëren voor bouten, moeren en andere bevestigingssystemen.
 • Frezen: Met onze geavanceerde draaibanken is het mogelijk om frees bewerkingen uit te voeren. Hierbij staat het stafmateriaal (basis materiaal) stil terwijl het snijgereedschap roteert om complexe vormen, groeven en uitsparingen te creëren. Hierdoor kunnen niet cilindrische gedeeltes aan een werkstuk worden gemaakt!
 • Groefsteken Onze CNC draaibanken kunnen ook groeven in verschillende vormen en maten maken. Dit is handig voor het plaatsen van bijvoorbeeld O-ringen.
CNC Bewerkingen