Meubel verbindingen op maat - Cutom Made

Rigo Metaal BV

Een stukje geschiedenis

Rigo Metaal BV heeft zich sinds de bedrijfsoprichting in 1972 bezig gehouden met het maken en leveren van gespecialiseerd draaiwerk voor de meubel industrie. Hiervoor bieden wij de eigen systemen Njorfok en SPOR aan. Deze systemen blinken uit door hun sterke verbinding die ook nog demontabel zijn. Door de jaren heen is Rigo continu gegroeid tot wat het nu is. Een betrouwbare leverancier van demontabele bevestigingsystemen voor de meubel industrie. De afgelopen jaren heeft Rigo Metaal hard gewerkt aan de verhoging van eigen productie capaciteit waardoor wij onze flexibiliteit in maatvoering, levertijden en productwensen kunnen bieden.

1972

Rigo Metaal BV is opgericht in 1972 door Rita en André Snijders – Goossens. In 1972 was Rigo Metaal gevestigd aan de Lindenlaan, te Udenhout. Rigo Metaal groeide snel waardoor er gekeken moest worden naar een nieuwe bedrijfslocatie. Vanaf de bedrijfsoprichtring in 1972 is Rigo Metaal leverancier én bedenker geweest van de eigen bevestigingssystemen  Njorfok en SPOR. Deze systemen zijn er op gericht om een sterke en demontabele verbindingen te maken die hun toepassing vinden in de meubel industrie.

Rigo metaal Geschiedenis

1980

In 1980 is er begonnen aan de bouw van de bedrijfslocatie aan de Nijverheidsweg, te Udenhout. Hier kreeg Rigo Metaal plaats om haar bedrijfsactiviteiten verder uit te breiden. De bedrijfsactiviteiten waren gericht op de handel en nabewerking van de eigen bevestigings systemen.
Rigo-metaal-verbindingen-geschiedenis

1985

In 1985 is er aan de Nijverheidsweg te Udenhout aangebouwd. Hierdoor is het mogelijk de eigen capaciteit te vergrootten. In dat jaar is ook Eric Snijders, de oudste zoon van Rita en André werkzaam geworden binnen het bedrijf. Hij heeft de productie op zich genomen in het bijgebouwde gedeelte. Later zal dit gedeelte worden gebruikt als magazijn.
Rigo-metaal-BV-geschiedenis

1989

In 1989 is de Nijverheidsweg 7 in gebruik genomen. Hier is de eigen productie en nabewerkingscapaciteit vergroot. Rigo Metaal produceerde toen alleen voor de eigen systemen SPOR en Njorfok. Ook in 1989 wordt Rene Snijders werkzaam binnen Rigo Metaal BV. Hij verzorgt een professionaliseringsslag in handel en verkoop binnen Rigo Metaal.

Rigo-metaal-verspanen-geschiedenis

2001

Het pand op de Nijverheidsweg 7 komt in eigendom van Rigo Metaal. De panden op nr 5 en nr 7 worden aan elkaar verbonden.
Rigo-metaal-over-ons

2004

Vanaf 2004 wordt de overstap gemaakt van nabewerking en kleinschalige productie van eigen systemen SPOR en Njorfok naar breder leverancier van CNC Draaiwerk en productie van grotere series. Vanaf 2004 wordt er geïnvesteerd in een machine park met voornamelijk CNC lang draaibanken. Rigo metaal wordt naast leverancier van de eigen systemen een draaierij die maatwerk kan produceren voor de meubel sector. Vanaf 2004 bieden wij naast de eigen systemen een breedscala aan draaimogelijkheden op ons machinepark die zijn toepassing voornamelijk vindt binnen de meubelindustrie.
Rigo-metaal-over-ons

Verspanen

Assortiment

werkwijze

over ons